21.4 C
Узбекистан
Среда, 30 апреля, 2025

Колбаса маҳсулотларини сақлаш муддати узайтирилди

Топ статей за 7 дней

Подпишитесь на нас

51,905участниковМне нравится
22,962участниковЧитать
7,480участниковПодписаться
- Advertisement -

Ўзбекистонда колбаса маҳсулотларини сақлаш, ташиш ва реализация қилиш билан боғлиқ гигиеник талаблар ўзгартирилди. Бу ҳақда Соғлиқни сақлаш вазирлиги матбуот хизмати маълум қилинди.

Эндиликда колбаса маҳсулотларининг яроқлилик муддати аввалгидан сезиларли даражада узайтирилмоқда. Масалан, илгари олий навли қайнатилган колбасалар 72 соатгача (+2…+4°C) сақланиши мумкин бўлган бўлса, ҳозирда:

— Вакуум ёки модификацияланган атмосфера қўлланмаганда — 7–14 кун,

— Қўлланилганда — 30 кунгача 0…+6°C ҳароратда сақланиши мумкин.

Шунга ўхшаш ўзгаришлар бошқа турдаги колбаса маҳсулотларига ҳам тегишли:

— Хом дудланган колбаса:

— Вакуумсиз — 180 кун (-2…-4°C),

— Вакуумли — 120 кун (0…+10°C).

— Ярим дудланган колбаса:

— Вакуумсиз — 15 кун (0…+6°C),

— Вакуумли — 30 кун.

— Сосискалар ва сарделкалар:

— Вакуумсиз — 5–10 кун,

— Вакуумли — 30 кунгача.

— Қайнатилган-дудланган колбасалар:

— Вакуумсиз — 30 кун,

— Вакуумли — 60 кун.

— Қонли ва жигар колбасалари:

— Вакуумсиз — 48–72 соат,

— Вакуумли — 3–5 кун.

Мутасаддиларнинг таъкидлашича, бу ўзгаришлар колбаса маҳсулотларини халқаро стандартларга мослаштириш ва сақлаш муддати давомида сифатни таъминлаш мақсадида амалга оширилган.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

Последние новости

Олий суд судьяси лавозимидан озод этилди

Шамсиддин Тожиев бошқа ишга ўтгани муносабати билан Олий суд судьяси лавозимидан озод этилди. Бу ҳақда 30 апрель куни Сенат...

Больше похожих статей

×